Positive Behaviour Support (PBS)

Wat houdt PBS in?

Sinds 2011 werkt De Grote Beer met de methode ‘Positive Behaviour Support’, afgekort PBS. PBS richt zich op het versterken van gewenst gedrag en het voorkomen van probleemgedrag. Zo wordt er een positief en veilig schoolklimaat gecreĆ«erd dat alle leerlingen in staat stelt om optimaal te profiteren van het geboden onderwijs. De waarden die het team van OBS De Grote Beer heeft vastgesteld zijn: Respect, Veiligheid en Verantwoordelijkheid.

De kinderen kunnen met de hele klas een beloning verdienen door gewenst gedrag te vertonen. Elke klas heeft een eigen beloningssysteem. Ook kunnen alle kinderen blauwe sterren verdienen, deze zijn persoonlijk. Met vijf sterren kan bij meester Stanley een presentje worden uitgekozen.

Voor vragen over PBS op de Grote Beer kunt u terecht bij juf Nelly Bohnen, juf Kirsten Rietbergen, Christine van Wendel de Joode (IB-er) meester Stanley (conciƫrge) en Nicole de Lange (directeur).

Pestprotocol OBS de Grote Beer