Nieuws

Foto bij artikel Aankomst Sint op de Grote Beer

Aankomst Sint op de Grote Beer

05 december 2022 - 

Pieten op bezoek bij de Grote Beer

25 november 2022 - 
Lees meer ›
Foto bij artikel Gi-Ga-Groen Start Kinderboekenweek op de Grote Beer

Gi-Ga-Groen Start Kinderboekenweek op de Grote Beer

05 oktober 2022 - 
Lees meer ›
Foto bij artikel Groep 8 Foto's Schiermonnikoog staan online

Groep 8 Foto's Schiermonnikoog staan online

28 september 2022 - Ga naar onze groepspagina en click rechtsonder om in te loggen 
Foto bij artikel Mad Science

Mad Science

06 september 2022 - Gisteren hebben de leerlingen uit de midden- en bovenbouw een gastles kunnen bekijken. Er zijn flyers meegegeven om je on-line te kunnen aanmelden. De zes lessen zullen hier op school plaatsvinden.
Foto bij artikel Visfrietjesmiddag!

Visfrietjesmiddag!

12 juli 2022 - Het eind van het schooljaar hebben wij extra feestelijk kunnen afsluiten, dankzij Govis uit Spakenburg. Zij hebben voor de gehele school visfrietjes gefaciliteerd, waardoor alle leerlingen hebben kunnen smullen hiervan, zoals te zien is op de foto’s. Er is in twee uurtjes tijd ruim 50 kg visfrietjes doorheen gegaan: een enorme prestatie! Govis kwam speciaal naar onze school vandaag, maar zij staan elke woensdag en vrijdag op ons Dorpsplein van 10:30 uur tot omstreeks 18:00 uur. Wij willen Peter, Gijsbertha en het volledige visteam bedanken voor deze onvergetelijke dag voor de kinderen! 
Bekijk fotoalbum ›
Foto bij artikel Jongens voetbal team 7/8 met coach Jocha door naar de districtsfinale

Jongens voetbal team 7/8 met coach Jocha door naar de districtsfinale

20 mei 2022 - 
Lees meer ›
Foto bij artikel Groep 7/8 KAMPIOEN Schoolvoetbal van Ouder-Amstel!

Groep 7/8 KAMPIOEN Schoolvoetbal van Ouder-Amstel!

11 mei 2022 - Afgelopen woensdag zijn de jongens uit groep 7/8 schoolvoetbalkampioen van de gemeente Ouder-Amstel geworden! Met artistieke hoogstandjes en sublieme combinaties werd achtereenvolgens met 5-0 8-0 en 2-0 gewonnen in de poulefase. In de halve finale werd de Amstelschool met 6-0 omver geblazen en in de eindstrijd was het 't Kofschip die het onderspit dolf: 2-0. Knappe prestatie heren! Woensdag 18 mei wachten de regiofinales in IJmuiden... Succes!

Bezoek van groep 3 aan het concertgebouw jl donderdag 10 maart

14 maart 2022 - 

 

Voor foto's, zie onze groepspagina.

 

Groet,

 

Marijke

Foto bij artikel Resultaat Let's do it Kids

Resultaat Let's do it Kids

11 maart 2022 -  

 

Hallo ouders van de Grote Beer,

 

We hebben deze week zwerfafval opgeruimd met de school. iedereen kreeg een zak met zijn/haar groepje en mocht zwerfafval opruimen.  We kregen ook nog een les over zwerfafval dat was ook interessant. Daarna met de prikkers op zoek naar afval in de wijk om onze school. Uiteindelijk hebben wij met de klas ongeveer 1217 stukken afval opgeruimd. 

Met alle deelnemende groepen ( 4a van juf Marissa, 5a van Juf Sylvana/ juf Linda, groep 5/6  van meester Rene, groep 6 van meester Lidio , onze eigen groep 7 ( meester Henry) en tot slotte en als allerlaatste binnen groep 8 van juf Kirsten) hebben we uiteindelijk 12.077 stukken afval opgeruimd.

 

Wat ons opviel is dat we veel ( nog niet opgerookte )sigaretten tegenkwamen dus  geen peuken.

De meest gekke dingen waren 1 paraplu, 2 tapijten waarvan 1 een afmeting had van 3 x 4 meter 3 yogamatten en een bloempot.     

 

 

De groepen 1 t/m 3 hadden een aangepast programma.

 

https://youtu.be/6BllX2aUjgo

 

Foto bij artikel Officiële opening Schoolbibliotheek door wethouder Willem Jansen

Officiële opening Schoolbibliotheek door wethouder Willem Jansen

19 februari 2022 - Met veel dank aan meester Jocha die dit vernieuwingstraject heeft mogelijk gemaakt. Illustraties op de achtergrond (ouderwetse schoolbord) gemaakt door Isaiah & Miles ( beide leerlingen uit groep 7)

 

https://youtu.be/hhN1YnPBZE0 
Lees meer ›

Foto bij artikel Corona Update vrijdag 19 februari 2022

Corona Update vrijdag 19 februari 2022

26 januari 2022 - 
Lees meer ›
Foto bij artikel Voorleeswedstrijd

Voorleeswedstrijd

14 oktober 2021 - Tijdens deze Kinderboekenweek heeft er in groep 7 en groep 8 een voorleeswedstrijd plaatsgevonden in het kader van de Nationale Voorleeswedstrijd. De twee beste lezers uit beide groepen drongen door naar de finale. Onder luid applaus en gejuich van de groepen 5 t/m 8 werd de finale gehouden in de kleine gymzaal. Leesexpert Joke Straatman deelde de oorkonde en prijs uit aan de uiteindelijk verdiende winnaar. Deze mag doorstromen naar de regionale, provinciale en hopelijk landelijke finale.
Foto bij artikel Ieder Kind Een Eigen Boek

Ieder Kind Een Eigen Boek

07 oktober 2021 - Op donderdag 7 oktober jl. was er een bezoek van de Stichting ‘Ieder Kind Een Eigen Boek’ voor de groepen 3 en 4. De wethouder Willem Jansen van Onderwijs in de gemeente Ouder-Amstel was hier tevens getuige van. Hij mocht de eerste twee boeken uitreiken aan leerlingen uit groep 3 en 4. Bij dit leesproject van de Stichting heeft ieder kind uit de groepen 3 en 4 een gepersonaliseerd boek gekregen, waarin hij/zij de hoofdrol speelt. 

 
Lees meer ›

Foto bij artikel Kleedjes-boekenmarkt

Kleedjes-boekenmarkt

06 oktober 2021 - Het stimuleren van leesplezier staat natuurlijk centraal tijdens deze Kinderboekenweek. Hoe mooi is het dan dat de leerlingen zelf op jacht konden naar een nieuw boek op de kleedjes-boekenmarkt. Tijdens deze markt mochten de leerlingen hun oude boeken aanprijzen en verkopen aan medeleerlingen. Helaas lieten de weergoden het woensdag niet toe om deze festiviteiten buiten te laten plaatsvinden, maar werd de markt naar binnen verplaatst. De gezelligheid was er niet minder om: leerlingen verkochten hun favoriete boeken (soms na een stevige onderhandeling) en zowel kopers als verkopers vertrokken tevreden huiswaarts.
1 2