OuderRaad

De ouderraad wordt gevormd door een aantal enthousiaste en betrokken ouders, aangevuld met een leerkracht. Tijdens schooljaar 2017-2018 zijn dat:

Ouders:

• Amy – moeder van Raphaela (groep 7)
  • Daniëlle – moeder van Remberto (groep 8)
  • Edita (penningmeester) – moeder van Zen en Mak (groep 3 en groep 8)
  • Eva – moeder van Emma (groep 3)
  • Linda – moeder van Ilse (groep 7)
  • Mandy – moeder van Luca en Jasmijn (groep 4 en groep 7)
  • Patricia – moeder van Adrian (groep 2)

Leerkracht:

• Laura van Raaij – juf groep 1/2 C

Ook de werkgroep communicatie is onderdeel van de ouderraad. Deze werkgroep bestaat uit:

• Diana – moeder van Aaron (groep 2) en Gabriël (groep 4)
  • Monique – moeder van Morris (groep 5), Mette (groep 1) en Meike
  • Cisca – moeder van Danian (groep 2) en Esmea (groep 1)

Activiteiten

Gezamenlijk zijn wij verantwoordelijk voor het innen en beheren van de ouderbijdrage en het organiseren van diverse activiteiten:

• Sinterklaas- en kerstfeest, waaronder de decoratie van de school en hulp tijdens de vieringen
  • Wij zetten de leerkrachten in het zonnetje tijdens de dag van de leerkracht
  • Wij verzorgen het kerstcafé, waar de ouders gezellig wat kunnen eten en drinken tijdens het kerstdiner van de kinderen
  • Paasontbijt
  • Afscheid van groep 8: waaronder de BBQ en de bar voor de gasten van de eindmusical
  • Avondvierdaagse (oa schoolinschrijving, organisatie limonadeposten en uitreiking medailles)
  • NLDoet
  • Bag2School kledinginzamelingsacties
  • Crazy Hair Day

Culturele activiteiten en uitstapjes

Niet alleen de festiviteiten maar ook de educatieve uitjes worden (deels)bekostigd door de OR.
Zoals een bezoekje aan het concertgebouw of Artis. Ook het verzetsmuseum en het muziekgebouw Aan ‘t IJ worden door een aantal klassen bezocht. En met Archeon in de klas wordt de geschiedenisles nog leuker.

Helpende Handjes

Wij kunnen altijd hulp gebruiken. Tijdens het versieren van de school bijvoorbeeld, of juist bij het opruimen van de versiering. Bij de avondvierdaagse zoeken we ouders die halverwege de route met versnaperingen willen staan en ook bij andere activiteiten redden wij het niet met alleen de ouderraad. Via de DigiDuif zullen wij dan een oproep voor hulp-ouders versturen. De ouderraad heeft echter ook een app-groep, de “Helpende handjes”. De ouders die zich hiervoor aanmelden kunnen we op een snelle manier om hulp vragen. Als u het leuk vindt om ons tijdens de diverse activiteiten bij te staan, geeft u zich dan op voor deze groep. Dat kunt u doen door ons te mailen op or@obsdegrotebeer.nl. Ook als u nog vragen/ opmerkingen heeft kunt u ons mailen. Persoonlijk aanspreken mag uiteraard ook.