Nieuwsbrief 28-11-2014

28th nov 2014

NIEUWSBRIEF 28 november 2014

Beste ouders/verzorgers,

De definitieve datum voor de verhuizing is bekend. Donderdag 19 februari en vrijdag 20 februari komen de verhuizers en gaan we over naar het nieuwe gebouw. Dit betekent dat de kinderen deze twee dagen VRIJ zijn. Daarvoor zullen we druk bezig zijn met inpakken en in de voorjaarsvakantie zorgen we ervoor dat alles op de goede plek staat.

De voorleeswedstrijd
De wedstrijd begon eigenlijk in de klas en niet in de aula. Je moest namelijk eerst de voorronde doorkomen. Ik ging samen met twee andere jongens uit mijn klas door naar de aula. In de aula kwamen we ook de andere deelnemers te zien alle deelnemers waren Fe, Abel, Mert, Tim, Michael en ik. Fe moest als eerste voorlezen en ik als laatste. Toen ik eenmaal aan de beurt kwam was ik niet heel nerveus, maar als je op die stoel zit voel je het wel in je buik. Nadat ik had gelezen ging de jury weg om na te denken wie zou winnen. In de tussentijd kwamen er allemaal verschillende acts. Van gitaarspelen tot zingen in het Russisch het was er allemaal. Maar ja de echte vraag was natuurlijk wie gaat er winnen, en eindelijk kwam de jury terug met de uitslag. Roffel, Roffel, Roffel. En de winnaar is Finn!! Yeeh ik was helemaal blij.

PBS
Elke maand hebben we extra aandacht voor een centrale ruimte, zodat de gedragsverwachtingen regelmatig worden herhaald. Deze maand zijn het de toiletten en de maand december de kleedkamer/kleuterhal en aula.

Sinterklaas
Vrijdagochtend 5 december komt Sinterklaas onze school bezoeken. Vanaf 8.00 uur kunnen de kinderen van groep 5 t/m 8 hun cadeau met gedicht door het raam van hun eigen klas aan de leerkracht geven. Zij blijven buiten wachten tot de Sint arriveert. De kinderen van groep 1 t/m 4 gaan om 8.20 eerst naar binnen om hun feesthoed op te zetten, om vervolgens samen met de leerkracht naar buiten te gaan.
Alle ouders zijn van harte welkom bij de aankomst van de Sint rond 8.45 op het schoolplein. Na zijn aankomst gaat de Sint naar binnen en wordt het feest verder zonder ouders gevierd.
Vrijdagmiddag zijn alle kinderen vanaf 12.00 vrij.

Milieubende
Uit: “www.ouder-amstel.nl
“De tweede prijs ging naar groep 7 van openbare basisschool De Grote Beer voor hun plannen voor een afvalbeloningssysteem en de bijbehorende ontwerpen voor een ‘Schone Creditcard’.

Groep 7 van De Grote Beer met de acteurs van de Milieubende”
de MILEUBENDE
De kinderen van de grote beer hebben meegedaan aan de mileubende. groep 7b van Kirsten en de groep 7a van Marijke hebben een plan bedacht met een avalprikrace voor het mileu in ouderamstel
ze hebben ook een plan bedacht met een clanercard voor meisjes en jongens. daarbij hoorden ook een gouden card.als je bijvoorbeeld: je aval in de speciale prulebak doet dan krijg je korting op speciale winkels.
we moesten strijden tegen 50 anderen schoolen. en er werden 2 schoolen uitgekozen die de beste ideeien hadden voor het mileu. en wij waren daar een van en we moesten tegen de amstel school. hellaas hebben wij niet gewonnen. we werden 2de,dat vonden we best wel jammer maar we kwamen er wel overheen.
toen we weg gingen naar onze school kregen we een tasje en er zaten nog leuke spullen in :een speaker,een lichtstaaf,fluit met alemaal dingen er aan en een zandloper van 5 min.we kregen ook drinken en wat lekkers.
Geschreven door:Rianne en Kaylee uit groep 7b.