Nieuwbouw bijna gereed

19th jan 2015

Nieuwbouw bijna klaarDe bouw en afwerking gaat als het weer het toelaat goed. De schilders zijn binnen bezig met stucwerk afronden, sauzen en betimmeren. Vloerverwarming werkt en de elektriciens zijn al het electrawerk; als lampen stopcontacten etc. er in aan het bevestigen en afronden.
Maar nu de rest om straks in te kunnen trekken. Oplevering is 2 februari 2015. Schoolpleinen zijn dan hopelijk ook gelegd. Is afhankelijk van het weer.
Via deze weg wil ik jullie alvast een update geven over de inrichting van het schoolgebouw.

We hebben als uitgangspunt gekozen en hoe kan het ook anders; dat de leerlingen goed moeten zitten en een goede bijpassende tafel nodig hebben. We hebben dus gekozen om het grootste deel van ons inrichtingsgeld te besteden aan nieuw meubilair voor de leerlingen.
Voor alle leerlingen van de groepen 1/2 ; een nieuwe stoel. (de groepstafels van groep 1/2 zijn nog prima) Alle leerlingen van groep 3 t/m 8 krijgen een nieuwe stoel en tafel.
De keuze is na lang onderzoek gevallen op de PantoSwing-Lupo stoel met dynamische zit. Wat een fraaie naam nietwaar.

Waarom hebben wij gekozen voor leerlingensets met dynamisch zitten?
Leerlingen zitten in de belangrijkste groeifase van hun leven en moeten (op school) de hele dag veel zitten. Dit meubilair maakt ergonomie mogelijk voor leerlingen. Doordat ze lichtjes kunnen wippen op de stoel kunnen ze hun extra energie hierin kwijt en zijn ze rustiger en geconcentreerder tijdens de lessen. Lesstof opname is hierdoor een stuk groter.
De aanschaf van het meubilair neemt een groot deel van de begroting in beslag bijna € 60.000. Hierdoor hebben we een kleine 10.000 euro over voor de verdere inrichting. Dit gaan we samen met vormgeefster Ellen Kuster doen. Samen met haar gaan we een inrichting realiseren die goed en uitdagend voor kinderen is en mooi op elkaar afgestemd. Hiervoor gebruiken we deels “oud” meubilair dat opgepimpt is.

Wat hebben we al wel geregeld dan wel bekostigd; Nieuw speeltoestel speellokaal € 5000, wifi € 6000, verhuizing overig meubilair en de schoolinboedel. Verhuizing digiborden en computers, theaterlampen en boxen. Mobiel Touch screen voor de onderbouwgroepen € 4000,00 Borden voor bewegwijzering. Schuifwand bij het speellokaal voorzien van een opdruk ontworpen door een kunstenaar (deze hebben we kunnen bekostigen door de kaartenactie van vorig jaar, 2000.00 euro)
Inrichting van de leerplein(en) wordt grotendeels door BSO KMN Kind & Co (onze nieuwe partner in school voor de voor- en naschoolse opvang) bekostigd Waar zijn we verder nog mee bezig:

We zijn met een aanvraag bezig voor het school plein bij schoolplein 14 van Cruijff Foundation. Samen met de leerlingenraad hebben we tekeningen gemaakt en deze zijn opgestuurd. Hopelijk horen we binnenkort of ze ons schoolplein helpen te realiseren, zoals wij dit graag zien. We zijn samen met de MR met nog twee andere fondsen bezig voor het schoolplein en touchscreens op elke leerplein. Ook hiervan moeten we afwachten of wij als school uitgekozen worden.
Zoals jullie zien is er al het een en ander geregeld, en hebben we voor de verdere inrichting en aankleding op dit moment € 10.000 euro staan. Dit betekent ook dat we een aantal werkzaamheden zelf moeten gaan uitvoeren. Hiervoor wil ik een beroep doen op handige ouders.

Wilt u helpen met timmeren, verven, en/of andere klussen of heeft u nog een idee waar we via een fonds aan geld kunnen komen dan graag mailen naar info@obsdegrotebeer.nl Ik kan nu nog niet zeggen wanneer en hoeveel mensen we nodig hebben, maar ik hou u op de hoogte. Dit zal in samenspraak gaan met onze vormgeefster Ellen Kuster.