Kinderboekenweek en Herfst

10th nov 2015

De Kinderboekenweek

Het thema van dit jaar was natuur, wetenschap en techniek. In de klas hebben wij gewerkt over proefjes en uitvindingen. We hebben raketen gemaakt en filmpjes gezien over astronauten en planeten.
Als afsluiting hebben de kinderen een proefjes ochtend gehad. Er waren verschillende dingen om te ontdekken waaronder een proefje met magneten en popcorn maken. Wat gek dat die kleine korreltjes ineens iets lekkers worden. Ook kwam de vader van Tibbe, uit de groep van juf Jenneke en Atty, wat proefjes laten zien in de gymzaal. Wat was het interessant!
Dankzij groep 8 en aan paar ouders, hebben we de Kinderboekenweek leuk kunnen afsluiten.

Herfst

Het is lekker herfstweer buiten en daarom zijn de kinderen naar buiten gegaan om te zoeken naar voorwerpen die bij de herfst horen. In de klas hebben wij eerst gesproken over wat er allemaal bij de herfst hoort en wat wisten de kinderen al veel! We hebben dit allemaal opgeschreven zodat we het goed kunnen onthouden.
De kinderen hebben veel mooie herfstbladeren gevonden. Maar ook eikels en mos op de bomen. Er waren ook veel paddenstoelen, bruine, kleine en grote. Helaas waren de kabouters niet thuis…

In de klas hebben de kinderen al verschillende herfstliedjes geleerd; Op een grote paddenstoel, De spin wiedewin en Eekhoorn met je lange staartje.

Eekhoorn, eekhoorn, met je lange staartje
Eekhoorn, eekhoorn, spring maar met een vaartje
Tikke, takke, tomen
Roetsj! in de bomen

De kinderen zijn ook druk bezig met herfstknutsels. De klas is al mooi versierd met paddenstoelen en spinnenwebben.